mandag den 9. februar 2009

Hong Kong

Facts om Hong Kong:

Hong Kong er på størrelse med Lolland-Falster, og der bor over 6,9 mio. mennesker, hvoraf de fleste samlet på en mindre del af det meget kuperede areal. Hong Kong ligger ved Perleflodsudmundingen på sydkysten af det kinesiske fastland. Hong Kong består af to store og 230 mindre øer samt Kowloon og New Territories. Klimaet i Hong Kong er subtropisk kystklima med behagelige vintre og varme, fugtige og regnfulde somre. Temperaturen når dog sjældent over 34 grader om dagen.

Hong Kong har ændret ansigt dramatisk de sidste 100 år, hvor man næsten uden hensyn tilområdets historie i takt med den rivende udvikling har opført den ene skyskraber efter den anden. Hong Kongs økonomi har boomet siden 1950, og byens kolosale udvikling de sidste halvtreds år tåler vel kun sammenligning med den udvikling, verden har været vidne til i de sidste tyve år i selve Kina.

For turister er Hong Kong først og fremmest et stort indkøbsområde, og de mange forskellige markeder, messer og udstillinger tiltrækker rejsende fra hele verden. Det smukkeste i Hong Kong er utvivlsomt de store og små strande, der ligger som perler på en snor på sydøen. En nævneværdig seværdighed er The Victoria Peak, det højeste punkt på Hong Kong-halvøen, hvorfra man kan nyde udsigten over byen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar